پروژههای مؤسسه سادهسازان سخن علم


باشگاه زیستشناسی باغکتاب تهران
قرارداد باشگاه زیستشناسی در آذر ماه 1398 با باغ کتاب تهران منعقد و بلافاصله عملیات عمرانی آغاز شد نهایتاً در اردیبهشت ماه آغاز به کار نمود، منتها با توچه به شرایط همهگیری کرونا دی ماه 1399 به طور رسمی آغاز به کار نمود و نوروز 1400 نقطه عطفی در فعالیت باشگاه زیستشناسی بود.

باغ هنر کودک گندم

بستر تعاملی قصهتو
باشگاه زیستشناسی
در باشگاه زیستشناسی میتونید پاسخ تمام این سوالها رو پیدا کنید و حتی سوالهای خودتون رو داشته باشید و دانشمندهارو به چالش بکشید؟ یقیناً برای پاسخ دادن به برخی از این سوالها باید یک شبانه روز حرف زد ولی جالبه که مهم جوابش نیست مهم همین سوالها و پرسیدن این سوالهاست چون تا وقتی سوالی نباشه براش جوابی هم پیدا نمیشه. باشگاه زیستشناسی سعی داره با طراحی آزمایشهایی ساده و بازیهای علمی کودکان و نوجوانان را درگیر دنیای اطراف و طبیعت کنه تا با کمک دانش زیستشناسی بتونن راهحلهایی برای درک بهتر و سادهتر از محیط زیست و بدن خودموشون داشته باشن. توی باشگاه با تجهیزات و ابزارهای حرفهای که خرید اونها بعضاً خارج از توان مدارس و مردم هست کار میکنن و با دنیای جذاب زیستشناسی از نزدیک آشنا میشن.
تمرکز ما در باشگاه زیستشناسی علاوه آموزشهای مخاطبها توجه به آموزشهای مدرسین و دادن امکان تجربه تدریس به دانش آموختگان زیستشناسی است. در باشگاه زیستشناسی هر مدرس با توجه به توان و دانش خود موظف است محتوای کلاس درسی خود را با شناختی که از مخاطب دارد تدوین کند، در باشگاه زیستشناسی دانش تخصصی در جایگاه دوم آموزش قرارداد، خلاقیت و نوآوری مدرس و مطالعه آزاد وی نقش اساسی در بکار بردن دانش تخصصی او برای آموزش دارد. یکی از نقاط قوت مدرسین باشگاه زیستشناسی باغ کتاب به روز بودن آنها یعنی هر روز تقریباً ایدههای جدیدی دارن و حتی توی گردشهای روزانه هم هیچ دو نفر مدرسی مثل هم درس نمیدن و حتی تدریس امروز هیچ مدرسی مثل فرداش نیست؛ چون آدمهای مختلف سوالها و دغدغههای مختلف دارن؛ تو علوم انسانی بهش میگن آموزش شخصی یا آموزش مبتنی بر فرد درست مثل خیاطی که برای هر فرد به سایز خودش لباس میدوزه، تو باشگاه زیستشناسی هم به سطح دانش مخاطب و علایق و دغدغهها و عقایدش توجه میکنن و جالبتر توانمندی مدرسها تو ارائه است که همزمان برای بچهها و آدمبزرگها توضیح میدن بدون اینکه هیچکدوم خسته بشن چرا که معتقد هستیم زیستشناسی یعنی همکاری تمام مخلوقات خداوند با هم دیگه و دانش زیستشناسی حاصل یک کار تیمی است.
باغ هنر گندم
باغ هنر کودک گندم از دیگر پروژههای فعال مؤسسه سادهسازان سخن علم است که در همان ابتدای فعالیت با هدایت همکار خوبمان خانم مهندس سعیده فراهانی جهت ایجاد بستری شاد و خلاق برای پرورش مهارتهای هنری در بستر طبیعت ایجاد گردید.
با توجه به شرایط کنونی برنامههای باغ هنر گندم در غالب کلاسهای آنلاین و نیز کمپهای علمی، آموزشی و تفریحی برای کودکان و والدین در طبیعت با هدف ارتقای مهارتهای فردی در زندگی متمرکز شده است.
در حال حاضر دورههای آموزشی باغ هنر گندم به شرح زیر هستند:
- دوره «من خوب هستم تو خوب هستی» که به تقویت مهارتهای زندگی میپردازد شامل کلاسهای زیر است:
- احساساتم را میشناسم.
- آرام هستم.
- مسئولیتپذیر هستم.
- دوره مهارت محور «سلام روبی» به آموزش نرم افزار و کدنویسی به کودکان بدون استفاده از کامپیوتر و با بازی تمرکز دارد.
- دوره الهام از طبیعت یا بایومیمیکری که به نام «طبیعت و اختراعات» معرفی شده است به بررسی اختراعات و الهامات خلاقی که انسان از طبیعت گرفته است میپردازد، در این دوره کودکان با دیدن و مشاهده مخلوقات به تطابق یافتهها با سازههای بشر و بکار گیری آنها در زندگی روزمره پیمیبرند و آزادانه به تمرین در خلق و ساخت ایدههای خود خواهند پرداخت.
- دورههای آموزشی ویژه مادران و کودکان سه تا پنج سال با موضوع شناخت احساسات، ریتم و بازی از دیگر فعالیتهای پروژه باغ هنر گندم است.
بستر تعاملی قصهتو
امروزه در کشورهای توسعه یافته، گروههای مختلف علمی اعم از ریاضیات، پزشکی، فیزیک، شیمی و نیز علوم انسانی در حال ارایه راه کارهای جدید آموزشی برای معرفی دانش خود به جوانان به خصوص دانش آموزان در سنین کودکی هستند تا بتوانند آیندهای روشنتر برای پیشبرد اهداف راهبردی کشور خویش ترسیم کنند. شاید پایهایترین راه برای افزایش معدل علمی جوامع بشری در جهت سطح کیفی زندگی همه انسانها، بهبود نگرش قشر در حال تحصیل به ویژه دانشآموزان به علوم و کاربرد آن و در مرحله آخر ارائه خدمات و تجاریسازی محصولات آن در عرصه جهانی دانست. در این میان اهمیت خلاقیت و نوآوری بر کسی پوشیده نیست و جالب اینکه این دو آموزش دادنی نیستند و تماماً در گروی ارتباط بین افراد و تجربه و افزایش سطح آگاهی است. یکی از ابزارهای تقویت خلاقیت بیشک داستانها و مطالعه آنهاست که متأسفانه آمار قابل قبولی در کشور دیده نمیشود و میدانیم یادگیری رفتاری مثل مطالعه کردن در گروی دیدن و اکتساب از محیط و خانواده است. پس تا زمانی که والدین کتابخوان یا محیطی که فرد را به کتابخوانی تشویق نکند وضعیت همین است و چه بهتر که کتابخوانی در سنین کودکی در افراد نهادینه شود.
نرم افزار تعاملی قصهتو رویکردی برای رفع این مشکل در حد توان خود است و سعی در این دارد تا رفتار مطالعه را توأم با بازی و تعامل با سایر افراد در افراد تبدیل به عادت کند.
قصهتو نرمافزاری برای خلق دنیاهای توست. در این بستر تلاش شده است تا مخاطبین برنامه در هر سنی که باشند بتوانید به صورت علمی و آموزشی به خلق ایدههای خود بپردازند و در دنیای خود با کمک سایر قصهتوییها شخصیتپردازی کنند و اقدام به خلق دنیای خود با تمام گذارههای معمول و غیر معمول آن کنند.
پروژه قصهتو مرجله مطالعاتی خود را گذرانده و صورت دمو طراحی شده که تصاویری از محیط دموی نرمافزار را میتوانید ببینید. و در انتظار جذب سرمایه به صورت پروژهای مستقل است.
علاقمندان میتوانند نوع همکاری و مشارکت خود در پروژه را برای ما ارسال کنند.